FERTILITETSBEHANDLING

FERTILITETS-
BEHANDLING

Akupunktur under fertilitetsbehandling

Akupunktur er en yderst effektiv behandling til at fremme kroppens selvhelbredende ressourcer og funktioner, især når det gælder fertilitetsbehandling.

I din første akupunkturbehandling, specifikt rettet mod fertilitet, vil sessionen omfatte:

  • Redegørelse og diagnosticering, hvor vi gennemgår din fertilitetshistorik og finder frem til den rette form for akupunkturbehandling.
  • Behandling med nåle, der forbedrer blodgennemstrømningen til de reproduktive organer og balancerer hormonelle ubalancer. Eventuelle supplementer kan tilføjes for at støtte fertilitetsbehandlingen.

Ved efterfølgende behandlinger starter vi med at tage en snak om, hvordan det er gået siden sidste gang, og eventuelle ændringer hos dig, så behandlingen kan justeres efter dine behov.

Der er altid fokus på ro, omsorg og hjertevarme under og imellem behandlingerne. Det kan være en svær tid, og det er der altid fuld forståelse for.

Hvilken effekt har akupunktur
under fertilitetsbehandling?

Normalisering af hormonniveauerne

Akupunktur kan bidrage til at regulere hormonbalancen, hvilket er afgørende for en sund reproduktiv funktion. Ved at stimulere visse akupunkturpunkter kan akupunktur hjælpe med at normalisere hormonniveauerne og dermed forbedre æggestokfunktionen og ægløsningens regelmæssighed.

Forbedret blodcirkulation som styrke livmoderens slimhinde

Akupunktur kan forbedre blodcirkulationen til livmoderen, æggestokkene og de andre reproduktive organer. Dette kan øge tilførslen af ilt og næringsstoffer til disse områder, hvilket kan forbedre æggestokfunktionen og styrke livmoderens slimhinde, hvilket skaber et mere gunstigt miljø.

Balancering af kroppens stressniveau

Fertilitetsbehandling kan være følelsesmæssig udfordrende, og stress samt angst kan påvirke nerve – og hormonsystem negativt. Akupunktur kan bidrage til at reducere stressniveauer og fremme en følelse af afslapning og velvære, hvilket igen kan forbedre chancerne for succesfuld befrugtning.

Forbedring af sædkvalitet

Afhængigt af årsagen til nedsat sædkvalitet, kan der være mange forskellige tiltag der kan gøres, for at fremme sædkvaliteten. Hos 1/3 par, der er ufrivilligt barnløse, er manden årsagen, grundet nedsat sædkvalitet.

Andre

Derudover kan akupunkturen hjælpe på følgende punkter, som ligeledes har indflydelse på evnen til at blive gravid.

– Regulerer og harmoniserer cyklus
– Regulerer og forbedrer immunsystemet
– østrogenniveauet kan blive forbedret ved akupunktur.
– Regulerer hormonsystemet.
– PCO mindskes
– Endometriose gener forbedres

Sådan foregår et forløb

En gratis indledende samtale

Hos mig har du mulighed for at få en gratis, uforpligtende forsamtale som du selv kan vælge om skal være på telefon eller ved fremmøde i klinikken. Forsamtalen varer ca. 15 min., hvor vi sammen gennemgår om akupunktur vil være en god mulighed for dig / jer, og hvordan et forløb kunne se ud.

Første konsultation og efterfølgende forløb

Ved den første konsultation gennemgår vi din historik og de eventuelle problematikker du/I oplever. Er I i fertilitetsbehandling, gennemgår vi det planlagte forløb, så jeg fungerer som den sideløbende supportbehandling, og synkroniserer tiderne med forløbet hos fertilitetslægen.

Sammen planlægger vi det videre forløb med akupunkturbehandlingerne, og ved hver behandling tager vi en snak om hvordan det er gået siden sidst. Er der indikationer på en underliggende fødevareintolerance eller kronisk stress, har vi i klinikken mulighed for at lave en fødevaretest og stresstest som måler blandt fødevare intolerancer og kønshormonerne. Disse tests giver et klart indblik i, hvor kroppen er belastet og hvor vi kan sætte ind

Ring gerne for en uforpligtende samtale

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så er du mere end velkommen til, at kontakte mig

KONTAKT MIG