FØDEVARETEST

Allergi & intolerance

Flere og flere mennesker i den vestlige del af verden, lider af både allergier og fødevare intolerancer. Især kvindes rammes af allergi og intolerance, hvilket skyldes hormonet østrogen som øger risiko for allergiske reaktioner.

Ved allergi reagerer immunforsvaret på en eller flere proteiner, hvorimod intolerance adskiller sig, da den ikke involverer reaktion fra immunsystemet men ved at reagere hypersensitivt overfor et stof, på molekyleplan.

Vores fødevaretest foretages i klinikken via en blodprøve (fingerpriktest). Blodprøven sendes til laboratoriet Immupro i Tyskland, hvor den dyrkes. Efter 10-14 arbejdsdage har vi dit prøvesvar retur og klar til dig. Ved en opfølgende konsultation gennemgår vi dine prøvesvar, samt besvarer eventuelle spørgsmål du måtte have.

Du får ved konsultationen udleveret

 • Liste med resultater for 180 fødevarer testet (på dansk)
 • En bog med en personlig liste over de fødevarer, hvor IgG antistoffer er blevet påvist
 • En omfattende patientmanual inklusive baggrundsinformation og en madencyklopædi
LÆS MERE

Allergi

 • Immunsystemet involveret
 • Ved allergi har immunforsvaret indkodet kroppen til at huske proteinerne den skal reagere overfor og derfor skal allergenet altid undgås.
 • Allergi kan ikke kureres, men symptomerne kan lindres og i mange tilfælde blive til et minimum.
 • Reaktionerne kommer umiddelbart efter, ved kontakt til allergenerne og varer fra ca 1-6 timer.
 • Der kan desuden forekomme krydsreaktioner mellem nærtstående allergifremkaldende fødevarer og krydsreaktioner med pollen.
Allergi findes i:
Eksempler på symptomer:
Kredsløbet
Choklignende allergi
Huden
Nældefeber, eksem
Luftveje
Høfeber, astma
Mave-/tarmkanal
Opkastning, diarré, smerter
Nervesystemt
Migræne

Intolerance

 • Immunforsvaret er ikke involveret
 • Skyldes hypersensitivtet over for et stof, eller manglende enzym til at nedbryde en/flere fødevarer (ses ved ensidig kost)
 • Intolerance kan helbredes ved at udelukke de fødevarer som der reageres på i en kort eller længere periode (fra 3 måneder til ca 3 år) afhængigt af hvor voldsom intolerancen er.
 • Reaktionerne kommer oftest forsinket (fra 1 – 7 døgn ca) og derfor er det meget svært at både at spotte en intolerance og vide, at kroppen reagerer på et stof.
 • Symptomerne kan vare op til en uges tid.
Intolerance findes i:
Eksempler på symptomer:
Kredsløbet
Forhøjet blodtryk, svimmelhed, hjertebanken
Huden
Nældefeber, eksem,
Luftveje
Høfeber, løbende næse, kronisk bihulebetændelse
Mave-/tarmkanal
Oppustethed, tarmkolik, forstoppelse, luft
Nervesystemt
Migræne, hovedpine, stress, ængstelighed, ADD/ADHD, “osteklokke” syndrom
Hormonsystem
PMS, uren hud, brystspændinger, infertilitet, menstruationssmerter
Andre
Ekstrem træthed, tendens til svampeinfektioner, spasmofili (ekstrem elastisk hud og kramper), ledsmerter, ødemer, bilateral skinnebensbetændelse, inflammation i kroppen.

Fødevaretesten

Klinikkens fødevaretest tester for 180 forskellige fødevarer, hvor den vil afsløre hvad du reagerer stærkt på, samt mindre stærkt på og helt tolererer.

Når vi har dit prøvesvar vil vi gennemgå hvilke fødevarer du skal udelukke og hvor længe disse skal ekskluderes. For at undgå intolerance af nye fødevarer skal du sørge for at spise varieret og sundt af de fødevarer der tåles. Deruodver skal tarmsystemet og tarmfloraen genopbygges, afhængigt af hvor stort problemet er. Dette kan gøre via indtag af gode bakterier som rådgives om.

Ofte vil man have behov for at finde alternativer til de fødevare der skal udelukkes. Dette hjælper vi med, så du er klædt på til, at arbejde med din intolerance.

Ring gerne for en uforpligtende samtale

Har du spørgsmål eller brug for mere hjælp, så er du mere end velkommen til at kontakte mig.

KONTAKT MIG